sofiaisabelle.blogg.se

Varför flyttar vi till Norge - och varför just Stavanger?

Publicerad 2013-08-02 07:14:00 i Planering inför flytten till Stavanger,

Dagligen får jag frågor kring varför vi ska flytta till Norge - och varför just Stavanger. Det kanske inte är så konstigt att frågorna dyker upp eftersom jag villigt kan erkänna att största delen av min tankeverksamhet just nu går åt till flytten och Stavanger, vilket i sin tur innebär att jag pratar mycket (troligtvis alldeles för mycket) om det. Förlåt mig! (a) 
 
Oavsett.
 
Vi flyttar till Norge för att tjäna ihop pengar för att kunna ge oss ut på ännu fler fantastiska resor, och för att uppleva världen. Vi ser det också som ett sätt att bryta vardagsmönstret på, för att slippa trampa vidare i samma hjulspår.
 
Valet av just Stavanger är mer än slump än ett aktivt val. Vi valde tidigt bort Oslo, för att alla åker dit, för att det finns alldeles för mycket att slösa bort pengar på och faktiskt lite för att det känns för nära hemma, det är bara 3,5 timma med buss och vi har väl inte tankar på att lägga alla våra pengar på hemresor till Sverige (Jag planerar att komma hem tidigast till jul).
Därefter stod det mellan en större stad eller något helt off, vi bestämde oss snart för att en något större stad (inte allt för stor) nog var det mest ultimata eftersom vi planerar att bo där en längre period. Alltså inte bara några månader för att jobba ihjäl oss. Visst ska vi jobba och spara pengar, men vi har också bestämt att vi måste försöka leva ett ganska normalt liv för att inte tröttna på såväl oss själva, varandra och livet i helhet.
Då var nästa fråga: Vilken större stad? De städer det stod emellan var egentligen de tre större kuststäderna; Stavanger, Bergen och Trondheim. Efter att ha tittar på lite bilder från samtliga städer föll vårt val på Stavanger - en väldigt vacker stad. Bergen och Trondheim valdes bort främst på grund av deras norra placering, men också för att Bergen är en väldigt regnig stad (har ju dock förstått att Stavanger inte är mycket bättre).
 
(Bilder lånade från Google.se)
 
 
 
 
 
Preikestolen
 
Fler bilder kommer givetvis när vi varit i Stavanger och sett det med egna ögna.
Avfärd nästa lördag 02.15, det närmar sig.
 
xoxo Sofia

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2013-08-02 09:26:30

Låter jätte spännande, ska bli kul att följa er :-)

Svar: Ja, det ska verkligen bli spännande och roligt!Kan inte tänka på annat! :) Haha!

Sofia Bertilsson

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-08-06 23:03:41

Riktigt kul att ni ger er ut såhär for att sedan kunna utforska världen :D
Synd dock att det kommer bli ännu svårare oh ses och antagligen lär det ta sin tid innan vi ses igen..

Men ger er all lycka och hoppas ni kommer få en bra tid i Stavanger :)
Kram Camilla.

Svar: Tack fina Camilla! Det ska verkligen bli jättespännande att komma iväg! Tycker däremot också det är synd att det blir svårare att ses! Men ni är ju alltid välkomna till Stavanger också förstås ;) Är en väldigt fin stad har jag förstått, snart vet vi det själva också!

Kram på dig!
Sofia Bertilsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela